Terug naar het overzicht

Gluur 10 oktober binnen bij duurzame buur uit Enkhuizen

Lekker binnengluren bij de duurzame buur! Gewoon vanuit de eigen woonkamer. Op zondag 10 oktober om 20.00 uur ontdekt u tijdens de livestream hoe het is om energiezuinig te wonen. Groene reporter Chris Wobben neemt u mee op pad naar een duurzame hoekwoning uit 1979. De heer Van Katwijk deelt als bewoner zijn verhaal. En u kunt live al uw vragen stellen. Meld u via www.duurzaambouwloket.nl/gluren aan voor de livestream en gluur mee!

Gasloos monument

De heer en mevrouw Van Katwijk hebben de hoekwoning in Enkhuizen volledig verduurzaamd. De woning is voorzien van een zonneboiler, zonnepanelen en een pelletkachel die is aangesloten op de centrale verwarming. Het resultaat: een heerlijk comfortabele woning zonder energielasten. De woning is nul-op-de-meter en gasloos. De heer Van Katwijk licht toe: “Ik laat graag zien hoe het verduurzamen van de woning zo goedkoop mogelijk kan. Wij hebben zonder forse investeringen ons huis CO2-neutraal gemaakt. Op de bank levert het geld niets op. Terwijl de investeringen in duurzame maatregelen ons een hoog rendement geven. Door slimme keuzes te maken wonen wij nu zonder energielasten.” Tijdens de livestream vertelt hij graag meer over deze unieke woning.

Echte verhalen

U krijgt een inspirerende rondleiding. De bewoner laat de duurzame maatregelen zien en vertelt waarom hij hiervoor heeft gekozen. Na de rondleiding vindt er een live tafelgesprek plaats. Uw vragen stelt u via de chat. De groene reporter laat deze beantwoorden door de bewoner en een onafhankelijke energieadviseur van het Duurzaam Bouwloket. Wilt u weten of er subsidies beschikbaar zijn? Hoeveel geluid een warmtepomp maakt? Of hoe duur zonnepanelen zijn? Tijdens de livestream hoort u het echte verhaal.

Gluren bij duurzame buren

Het evenement Gluren bij duurzame buren vindt plaats van 8 t/m 15 oktober. Een week lang kijken we binnen bij duurzame inwoners uit Westfriesland. Ga voor meer informatie over de deelnemende woningen en aanmelden naar www.duurzaambouwloket.nl/gluren. Gluurt u mee?

Gluren bij duurzame buren is een initiatief van de gemeenten Drechterland, Enkhuizen, Hoorn, Koggenland, Medemblik, Opmeer en Stede Broec. En wordt georganiseerd in samenwerking met het Duurzaam Bouwloket en Omgevingsdienst Noord-Holland Noord.