Terug naar het overzicht

Ironman Westfriesland

Op zondag 26 september vindt Ironman Westfriesland 70.3 plaats in Westfriesland! Een triatlon, waarbij de deelnemers 1,9 km zwemmen, 90 km fietsen en 21,1 km hardlopen.

Het fietsparcours loopt door 7 Westfriese gemeenten. Naast een mooi sportspektakel, brengt het event voor inwoners en bezoekers ook een aantal verkeers- en parkeerbeperkingen met zich mee. Wegen en fietspaden die gebruikt worden als wedstrijdparcours, zijn alleen toegankelijk voor deelnemers. Er zijn op deze zondag diverse afsluitingen van 10.00 tot ongeveer 14.30 uur.

Binnenstad via Flevolaan bereikbaar

De binnenstad is gedurende de afsluiting alleen via de Flevolaan (NS-station) bereikbaar. Houd hier rekening mee als u met de auto de binnenstad in en uit wilt rijden. De randweg is afgesloten tussen Flevolaan en Koepoort. Ook Sprookjeswonderland en S.V. Enkhuizen zijn lastiger te bereiken.

Meer informatie

De organisatie van IRONMAN Westfriesland is in handen van IRONMAN Nederland. De gemeente Enkhuizen en de provincie Noord-Holland ondersteunen dit sportfestijn. Heeft u vragen, dan kunt u telefonisch contact opnemen met IRONMAN Nederland via telefoonnummer 043 351 18 09. Tijdens het evenement is dit nummer ook als noodnummer in gebruik voor inwoners en ondernemers die aan het parcours wonen.

Kijk voor meer informatie op: www.bewoners.ironman.nl en www.bewoners.ironman.nl/veelgestelde-vragen.