Terug naar het overzicht

Kerstboom ophaalactie

 “Vijftig cent als je ons een kerstboom brengt”

Op woensdagmiddag 4 januari 2023 vindt de jaarlijkse kerstboom ophaalactie voor inwoners uit Enkhuizen plaats. Wij zijn ons zeer bewust van de datum omdat de kerstboom tot 6 januari mag blijven staan. Onze excuses hiervoor.

Van 13.15 uur tot 15.15 uur kunt u de ingezamelde kerstbomen inleveren op de volgende plaatsen:

  • het parkeerterrein Boschplein aan de Meidenmarkt.
  • het parkeerterrein bij het Wijkcentrum “De Bonte Veer” aan de Meeuwenlaan.
  • Bij het speeleiland Kadijker Arena nabij Onder Zeil.

Meer dan 30 kerstbomen? Bel 360 100!

Heeft u meer dan dertig kerstbomen verzameld? Dan halen wij deze bomen bij u op. U kunt dit melden op maandag 2 januari tussen 9.00 en 16.00 uur, tel.: (0228) 360100.

Vanaf dinsdagochtend 3 januari 8.30 uur, moeten deze bomen, op een voor een vrachtwagen bereikbare plaats, worden aangeboden. De bomen worden dan op dinsdag of op woensdag opgehaald.

Voor deze grote partijen verzamelde kerstbomen wordt een kwitantie afgegeven. Deze kwitantie kan op woensdagmiddag tussen 15.45 en 16.15 uur in het stadhuis worden ingeleverd. Daar worden direct het verdiende geld en de lootjes uitgereikt.

Loterij

Voor elke, door een inwoner ingeleverde kerstboom, wordt op de inleverplaats direct 50 eurocent + één loterijbon uitbetaald. Wethouder Win Bijman, zal diezelfde middag, woensdag om 16.15 uur, in het stadhuis de trekking en de prijsuitreiking uitvoeren.

De volgende prijzen zijn beschikbaar:

1e prijs: VVV cadeaubon ter waarde van € 50,00

2e prijs: VVV cadeaubon ter waarde van € 40,00

3e prijs: VVV cadeaubon ter waarde van € 30,00

4e prijs: VVV cadeaubon ter waarde van € 20,00

5e prijs: VVV cadeaubon ter waarde van € 10,00

6e prijs: VVV cadeaubon ter waarde van €   5,00

Het lotnummer waarop een prijs valt, maar waarvan de eigenaar niet bij de prijsuitreiking aanwezig is, wordt gepubliceerd in deze voorlichtingsrubriek. De gelukkigen kunnen daarna hun prijs afhalen bij de balie van het stadskantoor, Hoogstraat 11. Uiteraard tegen inlevering van de winnende loterijbon. Bedrijven zijn van deelname uitgesloten.

Goed doel?

Wilt u het door u opgehaalde geld doneren aan een goed doel? Meld dit dan aan ons. De gemeente Enkhuizen zal deze bedragen aan de goede doelen verdubbelen.

Gecomposteerd en hergebruikt

De ingeleverde kerstbomen worden na de inzameling gecomposteerd en geschikt gemaakt voor hergebruik.

Informatie: Team Uitvoering, tel: 0228-360100