Terug naar het overzicht

Wist u dat? Een betontegel met een verhaal

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Het beton op de perrons van Enkhuizen is vernieuwd, maar niet zomaar. Nieuw en oud zijn op een duurzame manier vervlochten. Dit station kreeg namelijk als één van de eerste in Nederland een circulaire betontegel. Een tegel met geschiedenis en een verhaal.

Ongeveer 500 stappen. Dat is ongeveer de lengte van de perrons op station Enkhuizen. Mensen zijn onderweg naar huis, werk of vrienden. Kijkend naar de trein, de bomen of naar een medereiziger. Maar al kijkt u nu naar de grond dan ziet u The Right Wae; de naam van deze nieuwe betontegel. Deze tegel is zo genoemd omdat hij voor 76 procent is gemaakt van de oude bestrating van andere perrons. Zo is er een gesloten cirkel gemaakt voor het ´afval´ van ProRail, ontwikkeld door de Utrechtse startup Studio Wae. En natuurlijk ondersteund de gemeente Enkhuizen dit initiatief van harte.