Wmo- en speciaal vervoer

Wilt u ergens naartoe? Bijvoorbeeld naar het winkelcentrum, de kapper of familie en lukt het niet om met het openbaar vervoer te gaan? Vraag bekenden zoals familie, vrienden of buren om hulp. Ook kunt u kijken of er een vrijwilliger is die u hierbij kan helpen. Denk aan de Belmobiel in Enkhuizen. Voor ritten met de Belmobiel wordt een eigen bijdrage gevraagd.

Kijk voor meer informatie over de Belmobiel op de website van Welwonen

Regiotaxipas

Bent u langdurig niet in staat om zelfstandig te reizen en is er niemand die u hierbij kan helpen? Dan kunt u mogelijk in aanmerking komen voor een Regiotaxipas. De Regiotaxipas is bedoeld om te reizen naar sociale en recreatieve activiteiten binnen één van de Westfriese gemeenten.

De gemeente onderzoekt of u aan de voorwaarden voldoet. Als u gebruik maakt van de regiotaxi dan geldt er per rit een eigen bijdrage.

  • een Wmo-vervoersvoorziening vraagt u aan via onze Wmo-consulent. Kijk voor meer informatie op onze  informatiepagina over de Wmo
  • u komt in aanmerking voor deze pas nadat een Wmo-consulent vastgesteld heeft dat u aan de voorwaarden voldoet.
  • u kunt gebruik maken van Regiotaxi West-Friesland nadat u een Regiotaxi-pas hebt ontvangen

Regiotaxi West-Friesland coördineert het Wmo-vervoer voor de Westfriese gemeenten: Stede Broec, Enkhuizen, Drechterland, Hoorn, Koggeland, Medemblik (inclusief Andijk en Wervershoof) en Opmeer.